Oppegård Turlag blir internasjonal

Oppegård Turlag starter nå opp en internasjonal turgruppe. Den første turen går av stabelen søndag 4. mars og er åpen for alle som har lyst til å gå en hyggelig tur i skogen sammen med andre.

-  Alle er velkommen til å være med på turene, sier lederen for Oppegård Turlags nye satsning, Torbjørn Aas.

– Vi kommer til å ha fire søndagsturer før sommeren. Den første turen blir søndag 4. mars og da skal vi gå fra Oppegård stasjon til Ski stasjon gjennom Nøstvetmarka. Det er cirka 8 kilometer og vi regner med å bruke omtrent fire timer på turen. Det blir en god pause underveis, slik at vi får tid til å spise niste. Underveis vil vi passere den gamle husmannsplassen Stuene hvor det nå er søndagskafé som kanskje er åpen når vi kommer. Vi skal gå til fots, ikke på ski. Det kan være litt snø eller is i skogen, så gode sko eller støvler samt brodder er lurt å ha med, sier Torbjørn.

Oppegård Turlag er et lokallag av Den Norske Turistforening (DNT).  Turlaget, som fyller fem år i år, har allerede rukket å markere seg med mange populære turer i kommunen. Turlaget har både søndagsturer og overnattingsturer for voksne, Barnas Turlag-turer og ikke minst mandagsturene til Aktiv i 100 med gjennomsnittlig over 40 deltagere på hver tur.

150 års-jubileum

DNT, som ble stiftet for 150 år siden, vil ha flere med på tur og et av satsningsområdene er mennesker fra andre land og kulturer. Også i Oppegård bor det mange innflyttere fra andre land eller mennesker som har bakgrunn i andre kulturer og mange er ukjente med norsk natur og friluftsliv.

Turlaget ønsker selvsagt også etablerte nordmenn velkommen på disse turene. Mange nordmenn vil gjerne bli kjent med våre nye landsmenn og -kvinner og dette er en fin mulighet til å møte mennesker fra andre kulturer.

Øve på å snakke norsk

Mange som kommer fra andre land, sliter med å lære seg norsk. Mange kjenner kanskje ikke så mange nordmenn og får derfor ikke muligheter til å øve seg på norsk. Og norsk er heller ikke verdens enkleste språk å lære seg.

- På våre internasjonale turer kan du øve på å snakke norsk, bli kjent med andre mennesker og lære om norsk turliv, sier Torbjørn, som lover å tilpasse farten etter hva deltagerne klarer.

Rimelig turutstyr

På tur må du ha gode støvler, særlig om vinteren. Nye støvler er ganske dyre å kjøpe i butikken, men det fins andre muligheter. På biblioteket på Kolbotn kan du låne både støvler og ryggsekk helt gratis, akkurat som du låner bøker. I gjenbruksbutikken OMA (Sofiemyrveien 16) selges brukt turutstyr til lave priser. På loppemarkeder vil du også vanligvis finne endel turutstyr som ikke koster så mye.